Rouge Rood Red


Gerard&Daval : Rouge Rood Red
Du 11 février 2012 au 2 mars 2013 - Van 11 februari 2012 tot 2 maart 2013

ER PU.RE
Restaurant gastronomique
Avenue Louise 423 Louisalaan
1050 Bruxelles

 


Rouge
Passion commune pour le rouge.
Pas le même rouge.
Vermillon pour le chef, rouge primaire pour le peintre.
Le large sourire néanmoins les rassemble.
Rouge odeur, rouge couleur, rouge réminiscence.
Show-rouge, Quinacrimone, thé rouge, pili-pili, garance et Akabanga.
Sans les mélanger.

Raucima (Vervisch) voit une correspondance entre les deux créations:
"Les tableaux de Gerard&Daval sont à leur place dans le restaurant".

Il leur arrive d'être taciturnes, à ces deux créatifs, et pourtant,
en exutoire, leur travail est d'une gaieté impertinente.

Profitons juste/simplement de notre plaisir, plaisir entier des sens.
Manger les tableaux et regarder les assiettes ?

Rood
Gemeenschappelijke passie voor het rood.
Niet hetzelfde rood.
Vermiljoen voor de kok, primair rood voor de schilder.
Een brede glimlach delen ze wel.
Geurig rood, kleurig rood.
Ingrediënten en pigmenten: rode kool, Quinacrimone, rode thee, pili-pili, vuurrood en Akabanga.
Zonder ze te mengen.

Raucima Vervisch stelt een samenhang tussen beide creaties vast:
"De schilderijen van Gerard&Daval komen duidelijk tot hun recht in het
restaurant".

Soms zijn beide creatieve mannen zwijgzaam. Toch geven zij een
vrolijke toets aan hun realisaties.

Puur genot van onze zintuigen.
De schilderijen verorberen en de gerechten bewonderen?

Red 
A joint passion for red.
Vermilion for the chef, primary red for the painter.
For an outright pleasure of the senses.
Eating (the) paintings and watching (the) dishes?



©Haekem, 2012
 Crédit Photos : Gérard Daval


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